Britiske myndigheder godkender Mærsks gigantiske gasprojekt

Med godkendelsen kan Maersk Oil tage hul på Nordsø-projektet Culzean, der er det største oliefund i 25 år.

Foto: MICHAEL KOOREN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Oil har fået grønt lys af myndighederne til det britiske Nordsø-gasprojekt, Culzean. Det oplyser selskabet.

Med godkendelsen bliver den største investering i den britiske del af Nordsøen i ti år en realitet. Det er det største gasfund, der er gjort i 25 år, og det forventes, at gassen herfra vil kunne dække fem 5 pct. af gasforbruget i Storbritannien.

Det er de britiske olie- og gasmyndigheder, der har godkendt projektet, oplyser Maersk Oil i en pressemeddelelse.

Produktionen fra Culzean forventes at starte i 2019 og fortsætte i mindst 13 år med en produktion på 60.000-90.000 tønder olieækvivalenter per dag.

Og samlet investerer Maersk Oil samt JX Nippon og BP (Britoil) omkring 3 mia. britiske pund svarende til 320 mia. kr. i udviklingen af feltet.

Jakob Thomasen, administrerende direktør for Maersk Oil, siger i pressemeddelelsen, at Culzean er vigtig både for Storbritannien og for Maersk Oil samt partnere i projektet.

»Vi er glade for, at feltet vil understøtte den britiske økonomiske vækst. Culzean er den seneste i en række af store investeringer for Maersk Oil i Nordsøen, hvor vi er aktive i Danmark, Norge og Storbritannien. Den afspejler vores engagement i fremtidens Nordsø«, siger Jakob Thomasen.

Den britiske finansminister George Osborne, siger, at projektet er et klart signal om, at Nordsøen er åben for erhvervslivet, mens Andy Samuel, administrerende direktør i olie- og gasmyndighederne, siger, at fundet og udviklingen er feltet er gode nyheder for Storbritannien i en tid, hvor oliesektoren er under pres.