Britiske myndigheder afviser gigantisk havmølleprojekt

Det lå lidt i kortene efter medieskriverier forleden, og nu er det så blevet officielt, at de britiske myndigheder har vendt tommelen ned i forhold til en godkendelse af havvindmølleparken Navitus Bay på 970 megawatt.

Det lå lidt i kortene efter medieskriverier forleden, og nu er det så blevet officielt, at de britiske myndigheder har vendt tommelen ned i forhold til en godkendelse af havvindmølleparken Navitus Bay. Fold sammen
Læs mere
Foto: SØREN BIDSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afvisningen er en skidt nyhed for joint venturet mellem Vestas og Mitsubisni, MHI Vestas, som var udpeget som foretrukken leverandør af møllerne til parken.

Forleden skrev den britiske avis The Telegraph, at politikerne var på vej til at afvise projektet på anbefaling fra planlægningsmyndighederne, Planning Inspectorate.

Modstandere af projektet har blandt andet argumenteret for, at opførelsen af de 121 gigantiske møller i parken kunne medføre, at Jurassic Coast mister sin plads på Unescos verdensarvsliste.

Det er blot anden gang, at et større britisk havvindmølleprojekt ikke opnår godkendelse i Storbritannien. Første gang var Docking Shoal-vindprojektet, som i 2012 blev afvist som følge af bekymringer for fuglelivet.