Britiske finansmyndigheder angriber storbanker

Det britiske Financial Services Authority er nået frem til, at de fire store britiske banker, Barclays, HSBC, RBS og Lloyds, har vildledt mindre virksomheder i forbindelse med salg af renteswaps. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Foto: CARL COURT. Fire britiske banker er anklaget for at have vildledt mindre virksomheder i forbindelse med salg af renteswaps.
Læs mere
Fold sammen

Myndighederne vil nu gennemgå de berørte virksomheders regnskaber for at fastslå omfanget, der kan løbe op i hele 40.000 sager siden 2001. Tidligere har FSA tvunget banker til at betale mere end 10 mia. pund i kompensation og administrationsomkostninger i forbindelse med vildledning ved salg af betalingsbeskyttende forsikringer. Ifølge FSA vil en betydelig del af de nye sager også resultere i kompensation til køberne.

Den britiske erhvervsminister Vince Cable har kaldt sagen et eksempel på, hvordan manden på gulvet betaler for bankernes synder.

- Den umiddelbare prioritet er at sikre, at de mindre virksomheder ikke bliver drevet ud af markedet på grund af bankernes jagt på forpligtelser for renteswaps, som de har vildledt kunderne til at købe, siger han ifølge The Guardian, og understreger samtidig, at bankernes praksis ikke hører hjemme i det britiske erhvervsliv.

Ud af 173 test-sager levede mere end 90 pct. af salgene ikke op til et eller flere af myndighedernes krav, og tre af bankerne, RBS, HSBC og Barclays, har sat godt 630 mio. pund til side til at dække omkostningerne. Det tal kan blive større, hvis bankerne offentliggør nye henstillinger i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskaber.

/ritzau/FINANS