Britiske banker er sløvere i optrækket end kollegerne

Britiske banker er betydeligt længere fra at nå det indtjeningsniveau, de havde inden krisen, end deres europæiske branchefæller, og det vil de sandsynligvis fortsat være gennem længere tid. Arkivfoto: Britiske pund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Britiske banker er betydeligt længere fra at nå det indtjeningsniveau, de havde inden krisen, end deres europæiske branchefæller, og det vil de sandsynligvis fortsat være gennem længere tid.

Det skriver The Financial Times.

- Det er okay at formode, at britiske banker ikke kommer tilbage til et omsætningsniveau, som er tilsvarende det før krisen, siger Citis bankanalytiker Andrew Coombs til The Financial Times.

De fem største britiske bankers årsresultater fra 2015 dokumenterer et 63 pct. lavere overskud end i 2007. Imens er de europæiske konkurrenter kun 34 pct. fra niveauet før krisen.

Det skyldes hovedsageligt, at de europæiske kolleger har været hurtigere til at omstille sig via omstruktureringer og besparelser, mener Andrew Coombs.

Første kvartal af 2016 tyder ikke på at give de britiske banker mulighed for at kunne forbedre statistikken. En stadig lavere rente, omskiftelige markeder og en sløv global vækst udgør et hårdt miljø for bankdrift, og på baggrund af disse faktorer forventer en række britiske banker faldende omsætninger i første kvartal.

 

 

Alexander Moldt Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk