Britisk udgiverkæmpe tæt på salg af magasinflagskib

Britiske Pearson ventes i denne uge at sælge det internationale nyhedsmagasin The Economist. Ifølge Financial Times vil den britiske koncern sælge sin andel af nyhedsmagasinet på 50 pct. for omkring 400 mio. pund eller omkring 4,2 mia. kr.

Den græske premierminister Alexis Tsipras taler her ved konference arrangeret af The Economist tidligere på året. Det hæderkronede nyhedsmagasin kan blive solgt senere i denne uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: LOUISA GOULIAMAKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske mediekoncern Pearson solgte i slutningen juli Financial Times til japanske Nikkei for 844 millioner pund.

Nu er turen efter alt at dømme kommet til nyhedsmagasinet The Economist, som ifølge Financial Times kan blive solgt allerede i denne uge. Pearson-gruppen regner med at få omkring 4,2 mia. kr. i kassen for sin ejerandel af det velansete nyhedsmagasin.

Beslutningen om at afhænde The Economist skulle bunde i, at Pearson har en ambition om at satse på kerneforretningen, som er uddannelse. Hvis handlen går igennem, bliver det den største omvæltning i nyhedsmagasinets ejerskab siden 1957, hvor Pearson købte 50 pct. af aktierne i selskabet.

Financial Times skriver, at forhandlingerne om det fremtidige set up for The Economist fortsat er i fuld gang, men at Rothschild-familien og investeringsselskabet Exor, som kontrolleres af den italienske Agnelli-familie, ser ud til at tage over. Begge familier er i forvejen en del af ejerkredsen i selskabet.

Exor sidder i dag på 4,7 pct. i The Economist og har tidligere meldt ud, at selskabet er klar til at øge sin ejerandel.

Flere hæderkronede avistitler har skiftet ejere de seneste år. Wall Street Journal blev overtaget af mediemagnaten Rupert Murdoch og dennes News Corporation i 2007, mens luksusbrandkoncernen LMVH, der råder over mærker som Luis Vuitton, Christian Dior og Marc Jacobs, overtog den franske erhvervsavis Les Echos. I 2013 blev Washington Post købt af Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos.

The Economist havde sidste år et overskud på 60 mio. pund trods det, at selskabet tre år i træk har set sin omsætning falde. Efter en gennemgang af virksomheden er revisionsselskabet Ernst & Young kommet frem til, at den samlede værdi af aktierne i The Economist ligger på omkring 730 mio. pund.

The Economist blev grundlagt i 1843 og udkommer i over 1,2 mio. eksemplarer ugentligt.