Britisk storbank tæt på forlig i renteskandale

De amerikanske og britiske myndigheder er formentlig få uger fra et forlig med Lloyds Banking Group, hvilket vil afslutte sagen om bankens forsøg på at manipulere med Libor-renten.

Foto: STEFAN WERMUTH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bødestørrelsen er endnu ukendt, men i tidligere sager har bøderne varieret fra 2,2 mio. dollar til 1,5 mia. dollar betalt af UBS, og det ventes at Lloyds skal betale bøder til både de amerikanske og britiske myndigheder. Det skriver Wall Street Journal.

Det er stadig uklart, hvor stor en rolle Lloyds spillede i Libor-skandalen. Ledelsen har tidligere udtalt at manipulationen sandsynligvis var begrænset til enkelte medarbejdere, men de britiske myndigheder har inkluderet Lloyds på listen over banker, hvis medarbejdere angiveligt hjalp den tidligere UBS-handler Tom Hayes med at manipulere med rentesatserne.

- Banken fortsætter med at modtage anmodninger om oplysninger fra statslige organer med henblik på undersøgelserne af bl.a. Libor-renten. Vi samarbejder med undersøgelserne og hvis vi vil opdatere markedet, når det er relevant, udtaler en talsperson fra banken ifølge Wall Street Journal.

Det forventede forlig vil være endnu et eksempel på amerikanske myndigheder, der pålægger europæiske banker bøder og sanktioner. Tidligere er både den franske bank BNP Paribas og den schweiziske bank Credit Suisse blevet tildelt store bøder for henholdsvis brud på sanktioner og medvirken til skatteunddragelse. Tendensen har fremprovokeret reaktioner fra europæiske politikere og bankfolk, der mener at de amerikanske myndigheder målretter undersøgelserne mod europæiske banker. Kritikken er dog blevet afvist af de amerikanske myndigheder, der påpeger, at også amerikanske banker er blevet tildelt store bøder for overtrædelser af loven.

/ritzau/FINANS