Britisk rigmand overtager 13 Netto-forretninger

Dansk Supermarkeds partner i Storbritannien sælger 13 lukkede Netto-butikker til en britisk discountkæde ejet af britisk rigmand.

Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Supermarkeds fejlslag med åbningen af en række Nettobutikker i England giver nu en anden discountaktør mulighed for at udvide forretningen.

Britiske Home Bargains, som ejes af Nordvestengland rigestge mand, Tom Morris, har ifølge det britiske medie Insider Media overtaget 13 butikker for at åbne en række discountbutikker.

Ifølge Insider Media siger en talsperson fra Sainsbury's, at selskabet »er blevet enige om en aftale med Home Bargains«.

Sammen med Sainsbury's lancerede Dansk Supermarked Netto i Storbritannien i 2014 i et forsøg på at tage en del af det voksende discountmarked i Storbritannien. Sainsbury's og Dansk Supermarked investerede tilsammen 240 millioner kroner i projektet.

Men Lidl og Aldi var tilsyneladende for hårde konkurrenter. I hvert fald faldt aftalen mellem de to giganter til jorden i sommeren 2016, og Netto er endnu engang lukket og slukket i Storbritannien.

Sainsbury's er i forhandlinger omkring den sidste af de i alt 16 lukkede Netto-butikker, som alle ligger omkring Leeds. To steder har Sainsbury's selv åbnet butikker.