Britisk rigmand erkender kritisable forhold hos sportskæde

Den britiske sportsudstyrskæde Sports Direct erkender at have betalt sine lagerarbejdere for lidt i løn, fordi de i deres fritid skulle bruge tid på at stå i kø til et sikkerhedstjek.

Mike Ashley, stifter af detailkæden Sports Direct. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Samtidig indrømmer majoritetsaktionær og stifter, milliardæren Mike Ashley, at det var forkert at trække medarbejdere 15 minutter i løn, hvis de kom blot et minut for sent, rapporterer Bloomberg News.

Sports Direct-aktien er tirsdag eftermiddag blandt de ti mest stigende i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. Aktien stiger med 5,6 pct. til 384,10 pence. Aktien er dog til faldet hele 44 pct., siden The Guardian afslørede kritisable arbejdsforhold hos Sports Direct.

Mike Ashley, der også ejer fodboldklubben Newcastle United, var tirsdag mødt frem til en høring i en komite i det britiske parlament om de kritiske rapporter, og det var her, at han kom med indrømmelser.

Her fortalte han også, at selskabets topchef, Dave Forsey, i år ikke vil indkassere sin årlige bonus på op mod 4 mio. pund, hvilket svarer til omkring 38 mio. kr.

Ashley ejer 55 pct. af aktierne i Sports Direct.