Britisk netbutik øger salg og håber på medvind fra svækket pund

Den britiske nethandelsgigant Asos, der sælger modetøj til unge i store dele af verden, har haft fart på de seneste fire måneder, hvor salget er steget hele 30 pct.

Asos har sendt flere pakker med tøj og andre accessories af sted på trods af usikkerheden op til den britiske EU-afstemning, og i Storbritannien er salget gået frem med 28 pct. fra marts til og med juni, oplyser selskabet tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS FILE PHOTO

Det er mere end ventet blandt analytikerne, der havde spået en salgsvækst på 23 pct. i netbutikken.

Asos har sendt flere pakker med tøj og andre accessories af sted på trods af usikkerheden op til den britiske EU-afstemning, og i Storbritannien er salget gået frem med 28 pct. fra marts til og med juni, oplyser selskabet tirsdag ifølge Bloomberg News.

Især amerikanerne benyttede sig mere af netbutikken, der både forhandler tøj af eget mærke og kendte modebrands. USA stod således for 53 pct. af salgsvæksten, hvilket er et pænt stykke over forventningen på 36 pct. ifølge Bloomberg News' estimater.

I Europa voksede salget med 32 pct., mens resten af verden også bestilte flere varer hjem fra Asos og dermed sikrede en salgsvækst på 16 pct. Den britiske netbutik venter en salgsvækst i den øvre ende af 20-25 pct. for hele året.

Flere virksomheder har udtrykt deres bekymring for EU-afstemningen 23. juni, der viste, at et flertal af briterne ønsker at forlade det europæiske samarbejde. Asos, der sælger 55 pct. af sine varer til udlandet, kan modsat se nogle fordele.

Selskabets administrerende direktør, Nick Beighton, påpeger under tirsdagens telekonference, at nethandelsgiganten kan nyde godt af, at pundet er blevet svækket de seneste uger efter afstemningen.

Netbutikken handler ifølge Bloomberg News de fleste af sine varer i pund, og det betyder, at priserne bliver lavere for kunder, der eksempelvis betaler med dollar. Det kan resultere i, at de udenlandske kunder klikker endnu flere varer hjem fra den britiske tøjbutik på nettet.

En stigning i det internationale salg som følge af et svækket britisk pund vil ifølge selskabet opveje de stigende omkostninger. Samtidig oplyste direktøren, at Asos vil bruge pengene fra det øgede internationale salg til at sikre prisnedsættelser, skriver Bloomberg News.

Aktien i selskabet stiger tirsdag eftermiddag 4,4 pct. på børsen i London.