Britisk medicinalfirma får EU-godkendelse af børne-ADHD-medicin

Verdens største producent af ADHD-medicin, britiske Shire, har fået godkendt sin ADHD-medicin til børn til salg på de europæiske markeder af Europa-Kommissionen.

d over at producere ADHD-medicin lader Shire til at have aspirationer om at komme ind på blødermedicinmarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER

Det skriver Financial Times.

Præparatet Intuniv, som er målrettet mod børn og unge i alderen seks til 17 år, er allerede tilgængeligt på det amerikanske marked, og blot det andet medikament til børn og unge, som er blevet godkendt til salg i Europa.

Der findes allerede en række medikamenter mod ADHD, såsom Retalin og Adderall. Men der hersker bekymring for, at disse præparater kan føre til misbrug blandt unge.

- Vigtigheden af at forsyne læger med muligheden for at vælge et ikke-stimulerende alternativ, som passer bedst muligt til deres patienter, bør ikke undervurderes, hvis man tænker på kompleksiteten og forskellene i sygdomsbilledet hos børn og unge, siger Perry Sternberg, vicepræsident i Shires neurovidenskabelige enhed.

Ud over at producere ADHD-medicin lader Shire til at have aspirationer om at komme ind på blødermedicinmarkedet. I hvert fald har selskabet afgivet et bud på Baxalta, der blev udskilt fra den amerikanske Novo Nordisk-rival Baxter tidligere i år. Buddet lød på omkring 30 mia. dollar. Shire er dog hidtil blevet mødt med en kold skulder af Baxter.

Shire-aktien stiger mandag formiddag med 3,1 pct. til 4893 pence.