Britisk luftfartsfirmas aktie stiger trods skuffende regnskab

Britiske Cobham, der laver udstyr til luftfarts- og forsvarsindustrien, har landet et regnskab for andet kvartal, der har skuffet analytikerne en anelse. Alligevel er investorerne begejstret, og aktien i selskabet stiger torsdag formiddag knap 9 pct.

Britiske Cobham, der laver udstyr til luftfarts- og forsvarsindustrien, har landet et regnskab for andet kvartal, der har skuffet analytikerne en anelse Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN STANSALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Cobhams omsætning i andet kvartal endte på 1,04 mia. pund mod ventede 1,05 mia. pund ifølge data indsamlet af Bloomberg.

Indtjeningen (EBIT) endte på 135 mio. pund. Ifølge Financial Times er det en anselig skuffelse, som skyldes opkøbet af den amerikanske rival Aeroflex sidste år.

Indtjeningen faldt i løbet af årets første seks måneder med 92 pct. til 4 mio. pund. Faldet tilskriver Cobham opkøbet af Aeroflex, som kostede det britiske selskab 1,5 maj. euro. Indtjeningen renset for særposter steg imidlertid med 15 pct., og Cobham melder om en en ordrefremgang på 32 pct.

Cobham fastholder forventningerne til den organiske omsætning på årsbasis.

Ingenørfirmaet steg i løbet af torsdag formiddag med op imod 8,7 pct., hvilket er det meste i tre år. Ved 11.30-tiden ligger aktien til en stigning på knap 7 pct. til 280,80 pence.