Britisk klimapanel: Drop vindenergien

Mere atomkraft, mindre vind. Et officielt britisk klimapanels anbefalinger er dårligt nyt for vindmølleproducenterne – også de danske.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det indflydelsesrige klimapanel Committee on Climate Change anbefaler den britiske regering at skrue op for investeringerne i atomkraft og ned for den alternative energi. Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Britiske regeringer har for vane at følge panelets råd, og derfor kan dets anbefalinger meget vel vise sig at være dårligt nyt for vindmølleproducenterne, der ellers har set de britiske øer som et interessant marked på grund af mange og store projekter – og på grund af attraktive støtteordninger.

Pt. er der planlagt vindinvesteringer i Storbritannien på 13 gigawatt, som skal være i drift i 2020. Klimapanelet mener, at Storbritannien bør skære den plan ned med tre gigawatt og i stedet bygge flere atomreaktorer.

”I de kommende år ser atomkraft ud til at være den billigste form for energi, der samtidig har en lav CO2-udledning,” siger formand for panelet David Kennedy og tilføjer:

”Det er først når vi kommer til slutningen af 2020erne eller begyndelsen af 2030erne, at alternativ energi vil kunne betale sig.”

Klimapanelet mener dog ikke, at man skal vende vindkraften ryggen helt.

David Kennedy anbefaler den britiske regering, at den ikke bare arbejder mod at nå EU-målsætningen om, at 15 procent af energien skal komme fra alternative kilder i 2020 – den bør være endnu mere ambitiøs og arbejde på at 30 procent af energien i 2030 skal være ren.

Det vil and andet lige betyde mere vindkraft, men panelet mener altså man skal vente med nogle af investeringerne, til teknologien er bedre.