Britisk fond scorer kæmpegevinst på Købmagergade

Fire butiksejendomme er solgt til en kvadratmeterpris på næsten 150.000 kroner – formentligt henved dobbelt så meget, som de blev købt for for fire-fem år siden. Den nye ejer er en amerikansk fond.

Meyer Bergmans fond har blandt andet ejet Købmagergade 15, 17-19 og 48; sidstnævnte beliggende lige ved Rundetårn. Fold sammen
Læs mere
Foto: GITTE SOFIE HANSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skulle vise sig at være en overordentlig lukrativ forretning for den britiske ejendomsforvalter Meyer Bergman, da den for fire-fem år siden begyndte at opkøbe butiksejendomme på Købermagergade i København til en af sine fonde.

Allerede for tre år siden blev en del af porteføljen solgt til Cordea Savills for 522 mio. kroner, ifølge Estate Media. Og mandag kom meddelelsen om, at endnu en stor bid er frasolgt. Denne gang handler det om fire ejendomme, som amerikansk Hines Pan-European Core Fund har købt for 460 mio. kroner.

I alt er der altså kommet næsten 1 mia. kroner i kassen. Det har ikke været muligt at træffe Meyer Bergman for en kommentar, men i hvert fald på den sidste handel er formentlig op mod halvdelen af salgssummen ren fortjeneste.

Men selskabet har ejet fondene, er afkastkravet på de bedste butiksejendomme i København nemlig faldet fra cirka 4,75 procent til 3,25 procent, ifølge mæglerfirmaet Sadolin & Albæk. Det giver i sig selv en værdistigning på næsten 50 procent, men dertil kommer, at Meyer Bergman har udviklet ejendommene, således at køberens afkast skal beregnes ud fra et større beløb.

»Vi gik tidligt ind i et marked, der indtil da havde været domineret af lokale investorer. For at forberede disse ejendomme til institutionelt ejerskab har vi fokuseret på at rokere rundt på lejere, at forbedre ejendommene og at effektivisere driften, således at nettofortjenesten er forbedret,« udtaler Fredrik Kumlin fra Meyer Bergman i en pressemeddelelse.

Det er ikke oplyst, hvilke konkrete ejendomme, der er med i den seneste handel. Men Meyer Bergmans fond har blandt andet ejet Købmagergade 15, 17-19 og 48; sidstnævnte beliggende lige ved Rundetårn.

Københavnerne ser måske ikke disse ejendomme som de allermest attraktive i byen – der er mere liv og trafik på Strøget. Men træder man ind i en af forretningerne på Købmagergade, kan man tænke over det fænomen, at hver kvadratmeter, man skridter hen over, har en handelsværdi på 150.000 kroner.