Britisk app tilbyder bankkonto til immigranter og udstationerede

Glem alt om statsborgerskab, når du skal oprette en bankkonto. På tre minutter kan appen Monese give dig adgang til en britisk konto og et visakort uanset, hvor du kommer fra.

Foto: Brian Bergmann. Estisk/brittisk iværksætter-virksomhed gør det muligt for tilrejsende at oprette en bankkonto i Storbritannien på under fem minutter - det eneste der er nødvendigt er et pasnummer og et selfie. Foto: Brian Bergmann
Læs mere
Fold sammen

Et billede af dit pas og en selfie. Mere skal der ikke til at oprette en bankkonto med appen Monese, som reklamerer med, at tilrejsende kan åbne en bankkonto i Storbritannien på under fem minutter - inden de har hentet kufferten på bagagebåndet.

Konceptet lanceres mandag i Storbritannien og skal ifølge teknologi-hjemmesiden Techcrunch.com gøre bankopgaver lettere for immigranter, udstationerede og andre, der har svært ved at oprette en brittisk konto på grund af deres statsborgerskab.

Iværksætter-virksomheden opererer ikke som en egentlig bank, men den giver sine brugere adgang til en digital kontooversigt, et hævekort og mulighed for at lave pengeoverførelser. Oprettelsen og de første fem overførelser er gratis, herefter koster det fem kroner, hver gang man overfører.

Ved både at administrere en konto og give adgang til billige pengeoverførsler konkurrerer Monese både med de traditionelle banker og transfer-tjensester som Western Union.

»Eftersom krav om statsborgerskab for nyankomne og udstationerede er den største forhindring, vil dette revolutionere bankbranchen,« siger Moneses stifter og administrerende direktør Norris Koppel til Techcrunch.com.

Appen kan ikke give adgang til at optage lån eller benytte kassekredit og er af de brittiske myndiheder klasificeret som en »elektronisk penge institution«. Licens-betegnelsen giver Monese adgang til at operere i hele EU.

Monese kan se frem til at succesfuld lancering eftersom 50.000 allerede har skrevet sig på ventelisten over nye brugere.