Britisk angreb på nordiske flyruter

Britiske Flybe tager kampen op mod SAS og Norwegian på den populære rute mellem København og Stockholm.

Flybe sætter SAS under pres ved at begynde at flyve på ruten mellem Stockholm og København. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID MOIR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det britiske luftfartsselskab Flybe er klar til at tage kampen op mod SAS og Norwegian på udebane. Flybe vil nemlig fra januar flyve på ruten mellem København og Stockholm, skriver Børsen.

"Der bliver i den grad krig på kniven. Det bliver en helt uoverskuelig konkurrencesituation, der i hvert fald midlertidig vil vende op og ned på markedsandele på den rute," siger Ole Kirhcert Christensen, direktør i rejsemæglervirksomheden Travelbroker, til Børsen.Flybe sætter trumf på udfordringen til de nordiske flyselskaber ved at flyve seks daglige afgange til Bromma-lufthavnen, der ligger væsentligt tættere på Stockholm end Arlanda-lufthavnen, hvor SAS og Norwegian flyver til. Samtidig vil prisen ligge lavt på 299 kroner for en tur til Stockholm.

"Vi taler om rejsetider, der i gennemsnit vil kunne reduceres med mere end en time ved at vælge Bromma frem for Arlanda," siger Mike Rutter, adm. direktør i Flybe Europe.

Med det britiske selskabs indtog er der lagt op til hård konkurrence på ruten, der hvert måned har 100.000 passagerer. Det rygtes nemlig at Cimber og dets svenske søsterselskab Skyways også er på vej til at åbne på ruten.SAS, hvis styrker er mange afgange, høj punktlighed og et stærkt bonusprogram, har dog selv tiltro til, at de nok skal klare sig.

"Der er jo i forvejen hård konkurrence på ruten Stockholm-København. Men vi har et godt produkt, som i den grad er konkurrencedygtigt. Vi flyver på de rigtige tidspunkter på dagen, og vi har et højt serviceniveau," siger SAS' kommunikationschef Mikkel Thrane.