British Airways skærer måltiderne væk

Kriseramte British Airways tager nu alle midler i brug for at spare penge. Fremover er det slut med måltider på korte ruter.

Foto: Judith Betak/Scanpix
SAS har gjort det længe – sparet måltiderne væk for de rejsende på economy. Nu følger British Airways trop og skærer det gratis måltid væk på ruter, der varer under to en halv time.

I modsætning til hos SAS vil drikkevarer dog stadig være gratis – dog kun kaffe, te eller vand. Ved siden af det beskedne udvalg af drikkevarer vil economy passagerer hos British Airways fremover blive tilbudt en chokoladebar.

Sparer 160 mio. kroner
Afskaffelsen af det gratis måltid på de korte ruter skal hjælpe British Airways til at spare cirka 22 mio. pund om året – eller omkring 160 mio. kroner.

Besparelsen er tiltrængt hos selskabet, der forventes at præsentere et kvartalsunderskud på cirka 900 mio. kr. på fredag.

”Vi er ramt af det hidtil værste forretningsklima. Derfor har vi set på, hvad vores kunder sætter pris på, og hvor vi skal prioritere vores penge. Det er ikke usædvanligt at lave små ændringer, der både spare affald og penge, og som samtidig falder i kundernes smag. Vi vil fortsat være et fuldt-service selskab, og vi vil stadig tilbyde gratis drikkevarer og snacks,” lyder det fra British Airways i en meddelelse.

Ændringerne træder i kraft fra mandag morgen. British Airways oplyser, at de fortsat vil servere varme måltider på flyvninger med en flyvetid på over to en halv time.