British Airways lurer på American Airlines

Det kriseramte amerikanske flyselskab kan komme under briternes vinger - men udlændinge må ikke eje hele selskabet.

Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IAG, der er modeselskabet bag British Airways, melder sig nu ind i kampen om det konkursramte American Airlines. Det skriver branchemediet Check-in.dk.

Det er frygten for, at det amerikanske luftfartsselskab skal træde ud af Oneworld-alliancen, som blandt andet British Airways, Finnair og spanske Iberia er en del af, og derved svække alliancens position over Atlanten, der får IAG til at lufte idéen om at købe sig ind i det konkursramte luftselskab. American Airlines er alliancens eneste nordamerikanske medlem.

I november 2011 gik American Airlines i betalingsstandsning. Den helt oplagte vej ud af af problemerne ville være en fusion med et andet amerikansk luftfartsselskab. US Airways og Delta Air Lines nævnes som de to mest oplagte kandidater.

US Airways er en del af Star Alliance sammen med blandt andet SAS og tyske Lufthansa, mens Delta Air Lines hører hjemme i Skyteam-alliancen.

Amerikansk lovgivning forbyder udenlandske virksomheder at eje mere end 25 pct. af et amerikansk luftfartsselskab. Derfor kan det komme på tale at samarbejde med kapitalfonden TPG Group, hvis IAG skal købe sig ind i American Airlines.

Martin Mogensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk