British Airways-ejer vil have mere konkurrence i Heathrow

British Airways-ejer opfordrer den britiske regering til at bryde med Heathrows monopol på infrastruktur og foreslår, at andre virksomheder kan drive de forskellige terminaler og derved skabe større konkurrence og billigere fly for forbrugerne.

British Airways-ejer vil have mere konkurrence i Heathrow Fold sammen
Læs mere
Foto: ARND WIEGMANN

Det skriver The Guardian.

IAG foreslår til den civile luftfartsmyndighed, The Civil Aviation Authority, at den planlagte udvidelse af Heathrow kunne give private virksomheder tilladelse til at bygge og drive nye terminaler mere effektivt end Heathrows nuværende ejere og samtidig sikre lavere omkostninger for flyselskaberne.

»Heathrow har haft det for godt i for lang tid, og regeringen må derfor bekræfte, at The Civil Aviation Authority har magten til at indføre denne nye form for konkurrence. Dette vil nedbringe omkostninger, sprede investeringerne og sikre, at udvidelser vil ske til tiden, hvilket vil skabe en win-win situation for kunderne,« siger Willie Walsh, der er administrerende direktør for IAG, til The Guardian.

IAGs forslag er det seneste tiltag i kampen om at sikre, at omkostningerne forbliver lave ved en udbyggelse af en tredje landingsbane i Heathrow lufthavn.