Briterne dropper Netto

Svigtende salg i kølvandet på den økonomiske afmatning får nu Netto til at skrue ned for vækstplanerne i Storbritannien.

Kædens 191 butikker er hårdt ramt af den finansielle krise og generelle økonomiske afmatning og planerne om at åbne 25 nye butikker årligt er indtil videre skudt til hjørnespark.

”Vi havde planer om at åbne 25 butikker årligt i Storbritannien, men det tal når vi hverken i år eller næste år. Derfor har vi skåret ned i den afdeling, der står for udvikling af nye butiksprojekter,” siger adm. direktør i Netto, Claus Juel Jensen, til Jyllands-Posten.

Netto har 3700 ansatte i Storbritannien og har de seneste to år åbnet 35 nye butikker, heraf 19 i år. Til næste år vil tempoet blive sat ned.

Det er ikke mindst briternes lyst til at betale for såkaldte non food-produkter, der er forduftet sammen med stabiliteten på de finansielle markeder.

”Vi har i de seneste to til tre måneder mærket en kraftig opbremsning i forbruget. Derfor stopper vi et øjeblik for at koncentrere os om udviklingen af de mange butikker, som vi har i Storbritannien,” siger Claus Juel Jensen til Jyllands-Posten.