Briter køber mursten på Strøget for kvart milliard

Endnu en af de eksklusive ejendomme på Strøget er kommet på udenlandske hænder. Britisk forsikringsselskab køber ind hos forlags-fond.

Foto: Bjarne Lüthcke.
Læs mere
Fold sammen

For 250 millioner kroner har endnu en strøgejendom skiftet ejermænd.

Vimmelskaftet 32-34 med blandt andre butikkerne Message og Solid samt kontorer er overtaget af M&G Real Estate, et selskab i den britiske pensionskoncern og kapitalforvalter Prudential. Sælgeren er G.E.C. Gads Fond, der udspringer af Gad-koncernen fra 1855 med forlag og boghandlerkæde.

"Vi er stolte over at have introduceret en ny investor til det danske marked, og M&G er en af de helt store ejendomsinvestorer med godt 200 milliarder kroner under forvaltning," sige Jesper Damborg, partner i Capital Investment, der har været rådgiver for briterne, mens Gad fik råd fra erhvervsmægleren CBRE.

De senere år har et stigende antal udenlandske investorer haft kig på det danske og særligt det storkøbenhavnske ejendomsmarked - blandt andet fordi dansk økonomi opfattes som en sikker havn med en stabil valuta. Samtidig er priserne på mursten i Storkøbenhavn endnu et stykke fra niveauet i mange andre nordeuropæiske storbyer. Især svenskere og briter har købt ind, men også tyskere, nordmænd, hollændere og amerikanere har et godt øje til Danmark og København - og om få dage jagter kommuner, By & Havn, Carlsbergbyen og andre danske ejendomsfolk nye udenbys investorer på den internationale Mipim-ejendomsmesse i Cannes med over 20.000 deltagere.

En af de seneste udenlandske investeringer på Strøget skete kort før jul, da den internationale investeringsfond Cordea Savills for en halv milliard købte det nyligt renoverede Absalons Gaard-kompleks ved Københavns Rådhusplads med blandt andet en nyåbnet Netto og en ditto Starbucks-café. Cordea Savills - der er ved at åbne kontor i København - brugte i juni sidste år et tilsvarende beløb på at købe to butiksejendomme på Købmagergade, længere nordpå ad Strøget, af ATP Ejendomme.