Brian Mikkelsen vil se på andelslovgivning efter konkurs i Hostrups Have

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil nu se på, om lovgivningen på andelsboligområdet er god nok. Udtalelsen kommer, efter landets største andelsboligforening fredag blev erklæret konkurs.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil se på lovgivningen på andelsboligområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den anspændte sag mellem den nu konkursramte andelsboligforening Hostrups Have og finansgiganten Nykredit vækker opsigt på Christiansborg. Således bruger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) nu sagen som afsæt til at kigge nærmere på andelsboliglovgivningen.

Den stærkt nødlidende Hostrups Have blev fredag erklæret konkurs i Skifteretten. Konkursen var begæret af Nykredit, der ikke ville acceptere, at andelshaverne i Hostrups Have for nylig har vedtaget at nedsætte deres husleje også kaldet boligafgift.

Dermed bliver økonomien i foreningen forværret. En økonomi, der i forvejen hænger i laser, og som betyder, at Hostrups Have kommer til at misligholde sine lån hos Nykredit.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen siger nu, at han vil se på, om lovgivningen på andelsboligområdet generelt er god nok.

»Det er en rigtig ærgerlig situation for alle de involverede parter. Rigtig mange andelsboligforeninger kører heldigvis godt, men der findes foreninger, som er i problemer. Jeg vil ikke gå ind i de konkrete sager, men jeg finder behov for at se på, om reglerne omkring andelsboliger er gode nok. Derfor vil jeg også invitere de relevante parter til en drøftelse i det nye år,« siger Brian Mikkelsen til Berlingske Business.

Situationen for Hostrups Have er nu den, at kuratoren i boet umiddelbart vil arbejde hen mod et salg af ejendommen. Det vil gøre andelshaverne til lejere. De kan dermed blive i deres boliger, men de mister deres indskud og de penge, som de har brugt på forbedringer i boligerne. Dog skal de ikke hæfte for den enorme gæld, som foreningen har til Nykredit.

Alternativt skal Hostrups Have nå til enighed med Nykredit om en økonomisk aftale, så konkursen kan droppes.