Brian Mikkelsen vil se bankdirektørers løn

Bankerne skal offentliggøre deres direktørers løn, kræver økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Finansrådet vil følge regler.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankdirektørers løn skal offentliggøres. Det kræver økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), og Finansrådet er klar til at følge reglerne.

- Kunderne har et krav på klart at kunne se lønninger, optioner og bonusser, siger han til TV2 News.
Kravet kommer, efter at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti presser på for lovindgreb, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Årsrapporter fra pengeinstitutterne viser, at kun tre af de 10 største pengeinstitutter fortæller, hvad den enkelte direktør får i løn, skønt Komitéen for god Selskabsledelse og EU opfordrer virksomhederne til at fremlægge oplysningerne.

- Dette illustrerer tydeligt, at anbefalinger ikke er nok. Der skal lovgives på området, så pengeinstitutterne tvinges til at offentliggøre alle oplysninger om det enkelte direktionsmedlems løn. Det er en sektor, hvor vi har set lønpakkerne løbe løbsk, og hvor der er brug for nøje overvågning, siger Henrik Sass Larsen, som er Socialdemokraternes politiske ordfører.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Colette Brix, betegner det som et meget uheldigt signal fra bankerne.

- Vi mener klart, at bankerne skal offentliggøre individuelle lønninger i direktionen og bestyrelsen, siger hun og peger på to bankpakker, som har reddet finanssektoren.

Arbejdernes Landsbank hævede sidste år lønnen til sine direktører med 262.414 kroner som regulering efter overenskomsten. I 2009 fik bankens ordførende direktør, Gert Jonassen, 2.189.256 kroner i løn og 542.861 kroner i pension. Bankdirektør Ebbe Castella fik 2.023.959 kroner i løn og 302.458 kroner i pension, oplyser banken i en pressemeddelelse mandag.

/ritzau/