Brian Mikkelsen vil fremrykke genåbningen trods forsinket vaccineplan: »Det haster«

Johnson & Johnson-vaccinen er blevet pillet ud af det danske vaccinationsprogram, og det betyder, at to grupper må vente op til yderligere fire uger på at blive vaccineret. Administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, opfordrer alligevel til at fremrykke genåbningsplanen.

 
Danskerne er i fuld gang med at blive vaccineret mod coronavirus. Få et overblik over vaccinesituationen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne, Mathilde Geertsen, Sarah Sander. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To store dagsordener fylder mediebilledet mandag eftermiddag. Dels forhandler partilederne om næste fase af genåbningen, der ifølge planen skal finde sted torsdag den 6. maj, og dels har Sundhedsstyrelsen meddelt, at man piller Johnson & Johnson-vaccinen ud af det danske vaccinationsprogram.

Det betyder, at to grupper må vente yderligere op til fire uger på vaccine. Det gælder dem mellem 25 og 39 år.

Trods forsinkelsen er det dog vigtigt, at genåbningsplanen ikke rykkes, mener administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen. Faktisk bør genåbningen fremrykkes yderligere, påpeger han i en pressemeddelelse.

»Det er ikke godt nyt. Det kan være, at der ikke kommer til at gå fire uger, fordi mange vælger at tage imod et tilbud om frivillig vaccinering med enten Johnson & Johnson eller AstraZeneca-vaccinen. Det må vi håbe, for Dansk Erhvervs beregninger viser, at for hver uge, færdigvaccinationen bliver udskudt, koster det to milliarder i produktionstab,« siger Brian Mikkelsen i meddelelsen.

Brian Mikkelsen, administrerende direktør hos Dansk Erhverv, opfordrer fortsat til at fremrykke genåbningsplanen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Han peger på, at indlæggelsestallene fortsat er lave, og at der derfor bør åbnes endnu mere op end hidtil planlagt.

»Med de nuværende indlæggelsestal er der ingen grund til at tøve. Nu venter yderligere forhandlinger, som vi følger nøje i Dansk Erhverv. Vi foreslår blandt andet, at tredje fase af genåbningsplanen bliver fremrykket fra den 21. maj til den 6. maj. Og så skal der hurtigt komme en afklaring for større arrangementer og forestillinger. Det haster,« siger han:

»Desuden skal 30-minutters-reglen væk på torsdag.«

Personer i aldersgruppen 25-39 år kan nu forvente at få sidste stik senest 22. august. Derfra tager det 14 dage, før vaccinationen er beskyttende.

Er du i tvivl om, hvornår du kan blive vaccineret? Skriv dit fødselsår her og få svaret.