Brian Mikkelsen tvinges til skrappere krav om bankløn

Et flertal uden om regeringen vil bruge eftermiddagen i dag på at vride armen om på økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), og tvinge ham til at acceptere nye, hårde reguleringer af banksektorens lønninger.

Erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K). Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trekløveret, S, SF og DF, står alle stejlt på kravet om betydelig hårdere krav til banklønningerne, end regeringen vil gå med til. Det skriver dagbladet Børsen.

Dermed kan forligspartierne bag bankpakkerne være på vej fra hinanden, allerede inden de udsatte forhandlinger genoptages i dag - medmindre altså regeringen bøjer sig, og slår ned på bankerne.

»Det er afgørende for Socialdemokraterne, at vi nu en gang for alle får gjort op med det, der har været et af de helt centrale problemer i krisen, hvor vi har set nogle bankledelser forgylde sig selv. Regulering af bonus og løn er et helt centralt krav i forligsforhandlingerne,« siger erhvervsordfører Morten Bødskov (S).

Udviklingen kommer samtidig med, at dagbladet Børsen har gennemgået de børsnoterede danske bankers regnskaber, og de viser, at hver tredje bank ikke vil afsløre direktørernes løn.

Det sker også samtidig med at den plagede og statsstøttede Amagerbank netop har tildelt 500.000 kr. i bonus til bestyrelsesformand N.E. Nielsen - der var med til at føre banken ind i det efterår, der længe lignede en dødskamp - og samtidig med, at en gennemgang af de børsnoterede danske bankers regnskaber som dagbladet Børsen har foretaget, viser, at hver tredje bank ikke vil offentliggøre direktørernes løn.