Brian Mikkelsen: Mobningen af bankerne skal stoppe

De danske banker skal omfavnes i stedet for at mobbes, siger den nye erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Han nedsætter nu en arbejdsgruppe, der skal gøre livet lettere for bankerne.

Brian Mikkelsen (K) fik overdraget Erhvervsministieriet af tidligere erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) for en uge siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er kun få dage siden, at Brian Mikkelsen (K) blev ny erhvervsminister og dermed minister for finanssektoren, men han bliver helt sikkert modtaget pænt af bankerne, der mandag afholder årsmøde i brancheorganisationen Finansrådet.

Brian Mikkelsen kommer nemlig til årsmødet med meddelelsen om, at han vil hjælpe bankerne. Det skriver TV2 Business.

»Jeg kommer med nyt politisk budskab om at omfavne bankerne. Nu skal mobningen af bankerne stoppe,« siger Brian Mikkelsen til TV2 Business.

Siden finanskrisen, hvor en række banker krakkede og flere banker havde brug for statsstøtte, er bankerne blevet pålagt større og større mængder regler for at undgå nye finansielle uroligheder.

Men den store mængde regulering risikerer at tage overhånd, lyder det fra Brian Mikkelsen.

»Det bliver dyrere at låne penge, hvis vi bliver ved med at mobbe bankerne. Og det kan komme til at koste 15.000 arbejdspladser, hvis vi strammer reglerne yderligere,« siger erhvervsministeren til TV2 Business.

Han er ifølge TV2 Business tilfreds med det politiske samarbejde efter finanskrisen, der hjalp mange banker med en række bankpakker, men han mener, at situationen er en anden nu.

Derfor vil han nu nedsætte en arbejdsgruppe, der skal kigge på emnet.