Brian M lover blankocheck til Tinglysningsretten

Justitsministeren vil nu skride ind overfor den forsinkede tinglysning - og står klar med en check. Sagen har topprioritet, erklærer han.

Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Brian Mikkelsen står klar med en blankocheck til Tinglysningsretten i Hobro for at få løst problemerne med de lange ventetider, som overgangen til digital tinglysning har skabt, skriver dagbladet Børsen.

»For en gangs skyld drejer det sig ikke om mangel på ressourcer. Helt undtagelsesvis står sluserne åbne fra regeringens side, hvis Tinglysningsretten ønsker flere ressourcer. Det er en topprioritet fra regeringens side, at få det her til at fungere,« siger Brian Mikkelsen til avisen.

Men når Tinglysningsretten ikke nærer ønsker om flere ressourcer til eksempelvis ansættelse af flere medarbejdere, skyldes det, at tinglysningsarbejdet bedst læres som såkaldt »sidemandsoplæring« - altså en ny medarbejder, som i længere tid skal følge med i, hvordan en erfaren tinglysningsansat ordner sagerne, før vedkommende selv kan udføre opgaven. I tirsdags bragte dagbladet Børsen en artikel, hvori Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht anklager justitsministeren for at vildlede Folketinget om, hvor grundigt det digitale tinglysningssystem er blevet testet, inden det blev taget i brug 8. september sidste år.

»Det er selvfølgelig noget vås. Domstolsstyrelsen og Tinglysningsretten har haft det overordnede ansvar for at teste systemet. Domstolsstyrelsen har meldt over for mig, at en mere udpræget brugertest ikke ville have afhjulpet de problemer, vi ser nu. Årsagerne til den lange ekspeditionstid ville ikke være blevet identificeret af yderligere test,« siger Brian Mikkelsen.