Brexit gør Lego dyrere for britiske børn og voksne

Briternes beslutning om at forlade EU betyder nu, at britiske børn og barnlige sjæle skal betale mere for deres Lego-klodser. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden afstemningen om EU i juni er det britiske pund svækket markant.

Det betyder, at udenlandske selskaber tjener mindre på deres varer og må sætte prisen op for at tjene det samme i deres egen valuta.

Og det er da også baggrunden for, at Lego nu hæver sine priser i Storbritannien med fem procent.

- Som kommunikeret til vores detailkunder vil Lego Group hæve priserne i Storbritannien på grund af valutaudsving, siger en talsperson for Lego til The Guardian.

Lego siger, at selskabet kun hæver priserne over for butikkerne, der så selv må beslutte, om de vil sende prisstigningerne videre til kunderne.

Ifølge avisen betyder prisstigningen, at en Star Wars Lego Dødsstjerne stiger fra 399 pund til 419 pund.

Siden briternes afstemning er prisen på en række kendte produkter steget.

Apple har valgt at hæve sine priser med 20 procent og fødevareproducenterne Nestlé og Unilever har varslet prisstigninger på omkring 10 procent.

Flere producenter, der i blandt Toblerone, har i stedet valgt at putte mindre i pakkerne for at hente det tabte tilbage.

Tirsdag viste de seneste tal, at inflationen i Storbritannien var på 1,2 procent i november, det højeste siden 2014.

- Det er ikke et alarmerende tal, men det er et tegn på, hvad vi kan vente os i fremtiden. Importpriserne stiger, og det vil sende forbrugerpriserne yderligere op.

- Man er bekymret for, at inflationen vil stige til op mod tre procent i de kommende år, vurderede analytiker hos Danske Bank Mikael Milhøj tirsdag.

/ritzau/