Brexit får hedgefonde til at shorte detailkæder

Flere hedgefonde har benyttet den usikre situation for nogle af de traditionelle kæder inden for detailhandlen i Storbritannien, efter at landet har valgt at melde sig ud af det europæiske samarbejde.

Marks & Spencer i London. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Independent.

Det er blandt andet kæder som Marks & Spencer, Debenhams og Next, som er i hedgefondenes søgelys, da de venter, at brexit vil svække deres salg og indtjening. Samtidig er virksomhederne udfordret af den stigende internethandel i branchen.

»Traditionelle tøjbutikker er i en ny æra, hvor jeg har meget svært ved at se, hvordan presset vil forsvinde fra virksomhederne,« siger Matthew Tillett, som er kapitalforvalter i Allianz Global Investors, til The Independent.

Interessen for at shorte virksomhederne kommer, blandt andet efter at sofafirmaet DFS, der har udtalt, at det ikke vil nå deres forventninger til overskuddet i 2017, fordi den usikre politiske og økonomiske situation samt mangel på efterspørgsel har ramt virksomheden hårdt.

Internetgiganten Amazon har også udfordret detailhandlens virksomheder ved at offentliggøre deres planer om at opkøbe supermarkedskæden Whole Foods og dermed også går ind på markedet for detailhandel.

Hedgefondene, der har shortet - altså lånt - aktier i detailhandlens virksomheder for efterfølgende at sælge dem videre, satser på at kunne købe aktierne tilbage til en lavere pris på grund af den usikre situation.