Brev fra SAS-ledelsen skaber vrede

SAS-ledelsen har skrevet et brev til alle flyselskabets kabineansatte, hvor man uddyber forhandlingsforløbet. Kabinepersonalets fagforening raser over, at ledelsen har offentliggjort detaljer fra forhandslingsbordet.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Stemningen mellem det danske kabinepersonale i SAS og flyselskabets ledelse er på frysepunktet i øjeblikket. Den seneste uenighed handler om et brev fra SAS-ledelsen, hvor man fortæller om de sammenbrudte forhandlinger om nye besparelser for det kriseramte selskab.

Kabinepersonalets fagforening i SAS i Danmark, CAU, mener, at SAS-ledelsens brev er uacceptabelt.

"Der skal ikke herske tvivl om, at den økonomiske situation i SAS er meget anstrengt, det er dog ikke begrundelse nok for, at SAS kan tillade sig i detaljer at offentliggøre, hvad der har været lagt på bordet under de forhandlinger som på SAS’ foranledning for kort tid siden blev afsluttet," skriver CAU's bestyrelse til sine medlemmer.

CAU mener samtidig, at SAS-ledelsen i brevet har undgået et tegne det fulde billede af forhandlingerne. Man har derimod selektivt udvalgt de områder, der muligvis kan stille CAU i et dårligt lys, hedder det i skrivelsen fra CAU.

"Faktum er, at CAU under forudsætning af en godkendelse fra medlemmerne, i de afsluttende forhandlinger til punkt og prikke opfylder de krav SAS skriftligt har stillet til CAU," skriver den faglige organisation, der også noteter, at "SAS igen og igen under forhandlingerne har truet med at flytte produktionen til Sverige."

SAS landechef i Danmark, Flemming Jensen, understreger over for nyhedsbrevet Take Off, at brevet kan være med til at besvare væsentlige spørgsmål om forhandlingsforløbet.

"Vi fandt, at der var brug for en udtømmende redegørelse til vore ansatte i kabinen omkring forhandlinger, og hvilken regnestok man bruger, når man skal finde frem til den procentuelle besparelse. Derfor skrev vi brevet, som de ansatte modtog op til weekenden," siger han til Take Off.

Der skal ikke hænge nogen ubesvarede spørgsmål i luften, når bestyrelsen i sidste ende beslutter, hvad der skal ske," fortsætter Flemming Jensen.

Ledelsen i SAS overvejer i øjeblikket forskellige muligheder for besparelser, og bestyrelsen i SAS vil på næste bestyrelsesmøde den 11. august diskutere muligheder.