Bredgade-advokat tog ulovligt lån

14.000 danske virksomheds-ejere bruger firmaet som ulovlig kassekredit. Og advokater holder sig altså heller ikke tilbage.

Foto: Mads Nissen. Virksomhedsejere optager hvert år ulovlige aktionærlån for hundredvis af tusinde kroner
Læs mere
Fold sammen
Bredgade-advokaten Simon Heising, som er partner i Nexus Advokater, har ligesom tusindvis af andre danske virksomhedsejere brugt firmaet som kassekredit - selvom det er dybt ulovligt.

Berlingske afslørede søndag flere kendisser som syndere. Bl.a. Anne Fabricius Bjerre, musikeren Remee Jackmann og komikeren Frank Hvam har optaget de ulovlige lån i deres virksomheder.

FSR - danske revisorer sætter med en årlig undersøgelse fokus på de ulovlige aktionærlån, og i 2012 havde over 14.000 danskere optaget de ulovlige lån i deres virksomhed. CBS-professor Caspar Rose har forklaret, at problemet med de ulovlige lån er, at selskabets kreditorer risikerer at miste deres penge ved en eventuel konkurs, hvis selskabets ejer har trukket midler ud, som rettelig tilhører selskabet.

I 2012 var over 1.200 selskaber gået konkurs, som året før var plaget af ulovlige aktionærlån, viser FSR's undersøgelse.Advokat Simon Heising har i 2012 trukket over 300.000 kr. ud af sit selskab Luto Holding ApS., som driver kursusvirksomhed, og får derfor en anmærkning i sit årsregnskab fra statsautoriseret revisor Jan Nielsen fra revisionsfirmaet Beierholm. Simon Heising havde også året før et ulovligt aktionærlån på næsten 400.000 kr., og helt tilbage til 2008 har han optaget lån i sin virksomhed.

Simon Heisings selskab har været presset de forløbne to år, og revisoren bemærker både i  2012, at egenkapital er negativ med en kvart mio. kr.
Det har ikke været muligt at træffe Simon Heising.