Bredbåndsselskab har gæld på 300 mio.

MidtVest Bredbånds eventuelle konkurs drøftes i nær fremtid med kreditorerne, efter at alle kunder torsdag blev solgt fra.

MidtVest Bredbånd solgte torsdag sine erhvervskunder og offentlige kunder fra og har nu kun selve fibernettet tilbage. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Det konkurstruede bredbåndsselskab MidtVest Bredbånd, som torsdag solgte sine sidste kunder fra, har en gæld på omkring 300 millioner kroner, som de seks elselskaber som ejere nu skal finde en afklaring på for at forhindre en konkurs.

Det siger bestyrelsesformand Flemming Poulsen, som også er administrerende direktør i Nordvestjysk Elforsyningsselskab (NOE), til Business.dk.

MidtVest Bredbånd i Holstebro, der har været i betalingsstandsning siden 9. januar i år, solgte torsdag alle sine erhvervskunder og offentlige kunder til bredbåndsselskabet Nianet, efter at de 11.000 privatkunder for lidt over en måned siden blev solgt til det norske Lyse. Dermed er der kun selve nettet tilbage i selskabet, der leverer Internet, telefoni og TV til det midt- og vestjyske område via fibernet i konkurrence med især TDC.

Mødes snarest med kreditorerne

»Ejerne har besluttet at drive backbone-nettet (selve fibernettet, red. videre i fællesskab. Ellers har vi ikke mere til salg. Vor fremtid som netselskab er at drive nettet videre. Jeg kan ikke i dag sige, om det går konkurs eller ej. Jeg har aftalt med tilsynets advokat, at vi mødes i den nærmeste fremtid og tæller på knapperne. MidtVest Bredbånd har hele tiden været et solvent bo med megen likviditet, men nu skal vi have gjort op, om vi kan få en akkord med kreditorerne, eller om kreditorerne har mest ud af, at MVB går konkurs. Det ved vi ikke endnu,« siger Flemming Poulsen.

Der har været nogen kritik af, at det gamle MVB lukkes, og at man derefter starter et nyt selskab med de samme aktiviteter og overlader regningen for konkursen til skatteyderne?

»Jamen, den kritik er forfejlet. Vi er jo slet ikke nået til beslutningen endnu. Selskabet har en god likviditet, og vi skal nu have drøftelser med kreditorerne,« siger bestyrelsesformanden.

Fyringer på vej

MVB har omkring 300 millioner kroner at drøfte med kreditorerne.

»Men der er jo siden gået penge i kassen, fordi kunderne stadig er der, og vi har også solgt fra. Det kan alt sammen være med til at dække, hvad kreditorerne kræver,« siger Flemming Poulsen.

Frasalget betyder fyringer i MidtVest Bredbånd, der i dag har omkring 40 medarbejdere.

»Nogen har vi desværre allerede måttet sige op, hvilket er sket med blødende hjerte. Jeg havde allerede stor respekt og har fået endnu større respekt for medarbejderne, der har knoklet. Siden MVB gik i betalingsstandsning, er antallet af kunder vokset fra 10.500 til 11.000. Til den fortsatte drift skal der selvfølgelig bruges nogle medarbejdere, mens nogle af ejerselskaberne overtager opgaver fra MVB. Det er derfor ikke endeligt afklaret, hvor mange der desværre må gå,« siger bestyrelsesformanden.

Læs mere