Bredbåndsselskab får længere frist

Midtvest Bredbånd får lov at forlænge betalingsstandsningen frem til 2. april. (Opdateret kl. 13.27)

Midvest Bredbånd er i første omgang blevet reddet fra konkurs. Foto: Colourbox
Læs mere
Fold sammen
Midtvest Bredbånd fik fredag forlænget muligheden for selv at finde en overlevelsesmulighed i stedet for at blive erklæret konkurs.

Skifteretten i Holstebro gav selskabet, der ejes af seks midt- og vestjyske energiselskaber, lov til at opretholde sin betalingsstandsning frem til 2. april. Midtvest Bredbånd gik i betalingsstandsning 9. januar, efter at bankerne, der har lånt penge til energiselskaberne, krævede større indskud.

Det er første gang, at et af energiselskabernes bredbåndsselskaber er i økonomisk krise. Energiselskaberne satser på at blive en konkurrent til især TDC ved at kunne levere Internet, TV og telefoni gennem optiske lysfiberkabler.

Pænt stor interesse

Forlængelsen af betalingsstandsningen betyder, at Midtvest Bredbånd får længere tid til at finde en løsning. Bestyrelsesformand Flemming Poulsen, direktør for Nordvestjysk Elforsyningsselskab (NOE), understreger, at alle muligheder står åbne, også for et salg.

»Vi er blevet kontaktet af en lang række selskaber, som ønsker at være med til at sikre investeringen og driften fter betalingsstandsningen. Det er selskaber, som kan se en ide i at videreføre det,« siger Flemming Poulsen til Business.dk.

Altså at føre det videre sammen med jer?

»Det er et bredt udsnit af selskaber, mange forskellige typer og sammenlagt ikke under 20. Og ingen af dem har givet udtryk for, at de ønsker en ultimativ løsning. Derfor er det for tidligt at sige andet, end at der er en masse forslag og en masse selskaber,« siger bestyrelsesformanden.

Risiko for milliontab

Han sagde til Business.dk ved betalingsstandsningen:

»Hvis det ultimative skulle ske, mister vi den investering, vi har gjort. Med aktiekapital og lån løber det op i en del 100 millioner kroner.«

Midtvest Bredbånd har 11.000 kunder, som fortsat får leveret, hvad de betaler for. Flemming Poulsen roser pressen for, at kunderne har forholdt sig roligt.

»Faktisk har vi fået flere kunder i perioden, og vi har også fået flere ordrer fra virksomheder, der allerede er kunder hos os. Det beviser bare, at det er et godt produkt, vi har, og at det virker. Og det er så det skrækkeligt, når sådan noget som dette sker,« siger bestyrelsesformanden.