Bredbånd kryber op i telefonmasterne

Telefonpælene skal genbruges, så landområder hurtigere kan få hurtige Internet-forbindelser.

Nu kommer storken også med bredbånd - hvis man bor i Storbritannien. Arkivfoto: Henning Bagger, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er egentlig så oplagt. Alligevel har ingen prøvet det før.

Men nu går den britiske Internet-leverandør Virgin Media i gang med at bruge telefonpælene til at føre bredbåndsledninger frem til de fjernere områder af landet. Rent faktisk forventer Virgin Media på denne måde at kunne nå yderligere en million hjem, især i landområderne, skriver BBC.

Normalt graves de lysoptiske fiberkabler, som kan levere telefoni, TV og Internet i topfart, ned i jorden. Det er dyrt - men pænt - og betyder, at der går lang tid, før alle husstande har mulighed for at blive koblet på fibernettet.

200 millioner pund sat af

Forsøget med at bruge telefonpælene finder sted i landsbyen Berkshire i Woolhampton og vil i første omgang blive afprøvet i et halvt år. Til gengæld vil de, der sluttes til, i begyndelsen kunne få forbindelser på op til 50 megabit i sekundet.

Den britiske regering ønsker, at alle i landet har mulighed for at købe en Internet-forbindelse på mindst to megabit i sekundet i 2012 og endnu hurtigere forbindelser i 2017. Der er sat 200 millioner pund af til at nå de 15 procent af hjemmene, som i dag ikke kan få to megabit i sekundet.