Bredbånd kan snart være hvermandseje

I dag kan hele 99 procent af alle danske husstande og virksomheder komme hurtigt rundt i cyperspace i form af ADSL, fiber eller WiMAX.

Læs mere
Fold sammen
Tidligere var det ikke alle, der kunne få en bredbåndsforbindelse. Især hvis man boede på landet, måtte man leve med lave hastigheder på nettet.

Men i dag kan 99 procent af alle danske husstande og virksomheder komme hurtigt rundt i cyperspace i form af ADSL, fiber eller WiMAX. Det viser IT- og Telestyrelsens netop offentliggjorte Bredbåndskortlægning 2008. Under én procent, svarende til cirka 21.000 husstande og virksomheder, har i dag ikke adgang til de faste bredbåndsteknologier – heller ikke de trådløse. Det er dog stadig politikernes mål, at alle danskere skal have mulighed for at få en bredbåndsforbindelse inden udgangen af 2010. ”Jeg ser med glæde, at det går den rigtige vej med hensyn til at sikre bredbånd til alle danskere. Det er en målsætning, som vi har fokuseret på over lang tid, og som nu er tæt på at være nået,” siger videnskabsminister Helge Sander. Ministeren mener, at nu hvor man er tæt på målet om bredbåndsforbindelser til alle husstande, så er tiden kommet til at fokusere på hastigheden i forbindelserne. ”Med den høje tilgængelighed vi nu har opnået, er det også tid til at kigge ud over målsætningen om bredbånd til alle. Hvad nytter det, at man kan få en bredbåndsforbindelse, hvis den ikke giver adgang til alle internettets muligheder?Nettets anvendelsesmuligheder bliver alvorligt begrænset, hvis ikke den enkelte bruger har en fornuftig hastighed,” siger Helge Sander IT- og Telestyrelsens kortlægning viser, at hastighederne stiger jævnt. Bredbåndsforbindelser med 2 Mbit/s er i dag tilgængelige for 96 procent af alle husstande og virksomheder, mens 68 procent har mulighed for at få en bredbåndsforbindelse med 10 Mbit/s.