Brasiliansk oliemastodont overrasker med underskud

Det statsejede brasilianske olieselskab Petrobras, der er centrum for en verserende korruptionssag, landede i sidste års fjerde kvartal et markant større underskud end ventet i markedet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: UESLEI MARCELINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Bloomberg News er selskabet kommet ud af perioden med et nettounderskud på 39,9 mia. reais - svarende til 67,6 mia. kr. Det skal sammenlignes med et estimat blandt seks analytikere på minus 2,48 mia. reais, der kan gøres op til 6,4 mia. kr.

Det finansielle nyhedsbureau skriver, at tilbagegangen i fjerde kvartal især skyldes nedskrivninger på aktiver, som kan relateres til de faldende oliepriser.

De fortsat lave oliepriser er imidlertid ikke de eneste bekymringer, som Petrobras må tage højde for. For nylig kom det frem, at en række investorer er parat til at hive selskabet i retten i både Spanien og Holland, hvor virksomheden har egne afdelinger.

Investorerne mener at have tabt penge på grund af en verserende sag mod Petrobras omhandlende svindel og bestikkelse i selskabet. Sagen, der kom frem i lyset i 2014, medførte allerede dengang store nedskrivninger og bratte dyk i Petrobras-aktien.

Efter offentliggørelsen af regnskabet for 2015 falder Petrobras tirsdag eftermiddag dansk tid 1,12 pct. til 7,97 reais.