Brandudsalg fortsætter i Dong

DONG Energy har fuld fart på frasalget og har i dag solgt sin andel i det svensk vandkraftselskab til tre finske energiselskaber for næsten fire milliarder kroner.

Administrerende direktør i DONG Henrik Poulsen ser frasalget af Kraftgården AB som et vigtig skridt i DONGs finansielle handlingsplan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På bare få måneder har DONG Energy kradset flere milliarder kroner ind i frasalg af ikke-kerneaktiviteter. Og nu får selskabet næsten fire milliarder kroner mere ind, efter DONG i dag har indgået og gennemført en aftale om at sælge sin andel i det svenske vandkraftselskab Kraftgården AB.

Køberen er Voimapiha AB, et konsortium der består af de tre finske energiselskaber Kymppivoima, EPV Energy og Helsingin Energia. Finnerne punger ud med sammenlagt 5,2 milliarder svenske kroner, svarende til 4,5 milliarder danske, for at overtage DONG Energys andel i vandkraftværket. DONG modtager 3,9 milliarder kroner, da en del af beløbet går til at afbetale gæld.

»Med frasalget af vores andel i det svenske vandkraftselskab tager vi endnu et væsentligt skridt i realiseringen af vores finansielle handlingsplan. Jeg er derfor meget tilfreds med, at aftalen er faldet på plads, så vi nu i endnu højere grad kan fokusere på vores kerneforretning,« siger Henrik Poulsen, administrerende direktør i DONG Energy i en pressemeddelelse.

I alt har DONG frasolgt ikke kerne-aktiver for lige godt syv milliarder kroner. Målet med salgsprocessen er at nå op på ti milliarder i 2013-2014. Transaktionen forventes at resultere i en avance før skat på 1,53 milliarder kroner.

Dong ejede på joint-venture basis 25,673 procent af Kraftgården AB, som ejer og driver syv vandkraftværker på i alt 626 megawatt langs den svenske flod Indalsälven.

Salget vil dog ikke påvirke DONG Energys forventninger for regnskabsåret 2013 eller det forventede investeringsniveau for 2013-2014, skriver selskabet i pressemeddelelsen.