Brancheformand: Københavnske frisører får over 180 kr. i timen

Frisør Fie Zebergs saloner er ikke repræsentative for de københavnske frisører, lyder det fra formanden for Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Formanden for brancheorganisationen Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere, Connie Mikkelsen går i rette med, hvordan frisør Fie Zeberg driver sine to københavnske saloner Reno BVLD.

"Lønnen for københavnske frisører lå på 180 kr. i timen i 2012, hvortil kommer feriepenge og pension og arbejdsgiverafgifter. Den måde Fie Zeberg driver sin saloner på er med til at trække frisørfaget ned i selskab med pizzariaer og grønthandlere," lyder det fra Connie Mikkelsen.

Hendes indspark kommer efter, at Fie Zeberg stod frem i Berlingske i dag og bl.a. fortalte om sin forretningsmodel, hvor frisørerne i hendes to saloner lejer sig ind. Under den model opnår de en timeløn på 130-140 kr. netto efter betaling af husleje, opsparing til ferie m.m. hvilket de opfatter som "en almindelig frisørtimeløn".Fie Zeberg kører en lavprismodel med billig klipning og uden ekstratilbud som specialkaffe og massage. Hun har også sparet Dankort-teminalen væk.

Også det er Connie Mikkelsen kritisk overfor:

"Det er mærkeligt og ude af trit med tiden ikke at benytte Dankort-terminal. Det sender et forkert signal i en moderne frisørsalon," mener hun.Fie Zeberg giver i artiklen i Berlingske i dag udtryk for frustration over, at frisørfaget ofte omtales nedladende. Hun har hæftet sig ved, at økonomerne ofte påpeger, at; "vi ikke kan leve af at klippe hinanden". 

"Det er blevet et mantra, som bliver gentaget for tit, og som bidrager til at nedvurdere frisørbranchen. Det er jeg enig med Fie Zeberg i," siger Connie Mikkelsen.