Brancheforening bortviser ny direktør for påstået pengemisbrug

Efter få uger i jobbet er direktør for lille brancheforening for ejendomsfolk blevet øjeblikkeligt bortvist for angivelige "retsstridige dispositioner" om tøjregninger og hoteller. Direktøren afviser anklagerne.

En strid om tøj og hotelregninger har kostet erhvervsmanden Hans Torp jobbet som direktør for den lille brancheforening Dansk Facility Management netværk efter blot få uger på posten. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En strid om tøj og hotelregninger har kostet erhvervsmanden Hans Torp jobbet som direktør for den lille brancheforening Dansk Facility Management netværk efter blot få uger på posten.

I et nyhedsbrev til de knap 500 medlemmer i cirka 200 virksomheder og organisationer skriver bestyrelsesformand Mogens Kornbo, at bestyrelsen har set sig nødsaget til at opsige samarbejdet med Torp - der begyndte 1. maj - »med øjeblikkelig virkning«.

»Baggrunden for dette er en række indkøb af privat karakter - blandt andet tøj og hotelovernatninger i København - for foreningens midler. Det er bestyrelsens og vores advokats vurdering, at der er tale om retsstridige dispositioner, som tillige er uforenelige med almindelig god forretningsetik og opgaven som direktør for DFM,« hedder det videre i nyhedsbrevet.

Over for Berlingske Business afviser Hans Torp imidlertid anklagerne og undrer sig over, at de når pressen.

»Jeg har ikke gjort noget forkert og kunne som direktør frit disponere op til 100.000 kroner. Der er ikke noget sagligt i det, og der må ligge noget andet bag. Både min advokat og jeg mener, at det (DFM-bestyrelsens handling, red.) ligger tæt på en injuriesag,« siger Hans Torp.

Tøjkøbet forklarer han med, at han - ligesom på tidligere arbejdspladser - havde indkøbt tøj, som skulle forsynes med logo - blandt andet skjorter og en habitjakke. Hotelregningerne var helt naturlige, fordi Torp har privat bopæl i Brande syd for Herning. Arbejdstiden siden 1. maj har været delt mellem hjemmearbejdsdage, besøg hos jyske medlemmer og dertil en del dage på kontoret på Borgergade i det indre København, ofte suppleret med hotelovernatning, som i Torps optik lå inden for de aftalte rammer.

Hans Torp gennemgik i årene 1989-1992 et traineeforløb hos rengørings- og servicegiganten ISS og har ifølge sin LinkedIn-profil siden blandt andet været i flere rengøringsfirmaer, eksempelvis Elite Miljø og Forenede Service.

DFM-bestyrelsesformand Mogens Kornbo ønsker ikke at uddybe årsagerne til opsigelsen over for Berlingske Business, men henviser til det udsendte nyhedsbrev.

Her hedder det, at »dispositionerne blev opdaget i den almindelige, løbende kontrol med foreningens midler, som bestyrelsen foretager.« Samtidig fastslår formanden, at det drejer sig om »beløb og dispositioner, der heldigvis ikke har nået at få en størrelse, der påvirker foreningens økonomi.«

Det fremgår også, at DFM »hurtigst muligt« opslår stillingen som direktør for foreningen, der næste år kan fejre 25 års jubilæum.