Brændstof fører til milliontab hos Norwegian

Selv om der er gang i forretningen i flyselskabet Norwegian, fører tab på valuta og brændstof til underskud på knap én milliard norske kroner.

Selv om der er gang i forretningen i flyselskabet Norwegian, fører tab på valuta og brændstof til underskud på knap én milliard norske kroner.  (EPA/KYRRE LIEN NORWAY OUT) Fold sammen
Læs mere
Foto: KYRRE LIEN

Skandinaviens næststørste flyselskab, Norwegian, må i årets første kvartal notere sig et underskud på knap én milliard norske kroner.

Resultatet før skat blev på -992 millioner norske kroner mod et underskud på 777 millioner norske kroner i samme kvartal 2015. Selv om underskuddet ser ud til at være vokset, er det ikke flyforretningen, der halter.

Det er derimod brændstofsikringer og valutaudsving, der fører til en omkostning på 528 millioner norske kroner. Brændstofsikring forgår ved at fastlåse prisen på flybenzin til et bestemt niveau. Sættes prisen for højt, rammer det selskabet, når prisen på benzin falder.

Ser man bort fra tabet, ville Norwegian således faktisk kunne have præsteret en forbedring af regnskabet, påpeger administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemeddelelse.

»I dette kvartal har vi en underliggende resultatforbedring på 400 millioner norske kroner sammenlignet med sidste år. Ligesom tidligere fylder vi flyene rigtig godt. Vores langdistanceoperation bliver stadig vigtigere samtidig med, at vi har en stabil og god udvikling i de øvrige markeder og særligt i Norden,« siger han.

Belægningen for Norwegian var på 85 procent i første kvartal, der traditionelt er præget af lavere rejseaktivitet. Næsten seks millioner passagerer fløj med Norwegian i første kvartal, hvilket er en stigning på 17 procent

Norwegian fløj med næsten 26 millioner passagerer i 2015.