BR-Legetøj på nyt opkøbstogt

Denne gang har den familieejede koncern fundet pungen frem i Norge, hvor den ”lille garder” sætter sig på den største kapitalkæde i landet indenfor legetøj.

Top-Toy, moderselskabet bag Fætter BR-butikkerne og Toys R´ Us-butikkerne i Norden, fortsætter sin ekspansion og ruster nu yderligere op i Norge, hvor milliardkoncernen den 1. januar 2008 overtager alle Edwis Leker legetøjsbutikker, som er Norges største kapitalkæde inden for legetøj.

I løbet af foråret 2008 bliver butikkerne ombygget til BR-konceptet.

Af en pressemeddelelse fra Top Toy fremgår det, at Edwis Leker kæden blev grundlagt i Trondheim i 1973 af Edgar Wisløf. I dag findes der 24 Edwis Leker, som er placeret i alle større norske byer.

Efter overtagelsen af Edwis Leker ved årsskiftet vil der i alt være 43 BR-Legetøj butikker fordelt over hele Norge.

”Vi overtager en meget veldrevet kæde, og vi ser frem til fortsat at kunne gøre norske børn glade. Vores kernekompetence er at levere kvalitetslegetøj til børn – legetøj til både leg og læring”, siger Top-Toys retaildirektør Søren Blangsted ifølge en pressemeddelelse.

Tidligere i år rykkede den lille garder, Fætter BR, til Tyskland, hvor brødrene Gjørup fra Roskilde, der ejer Top-Toy, for første gang plantede flaget syd for grænsen. Det skete da den danske kæde købte en mindre tysk kæde med store legetøjsbutikker beliggende i Flensborg og Hamborg.

Top-Toy har nu legetøjsbutikker i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Island; 224 BR-Legetøj butikker og 39 Toys R´ Us-huse. Koncernen havde i 2006 en omsætning på 2.6 mia. kr. ekskl. moms.