BR-familie hiver en halv milliard hjem på salg af ejendomme

For et år siden solgte familien Gjørup selskabet Top-Toy for 1,7 milliarder kroner, og nu har familien solgt en række ejendomme med butikker for næsten en halv milliard kroner.

Peter Gjørup er en af efterfølgerne til stifteren af Fætter BR. Familien er en af Danmarks rigeste og har med salget af 14 ejendomme tjent en halv milliard kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Danmarks rigeste familier - familien bag Fætter BR - indkasserer med salget af 14 ejendomme 475 millioner kroner.

Det er et af Europas største ejendomsselskaber, Standard Life Investments med hovedsæde i Edinburgh, som har købt de 14 ejendomme af selskabet Odin DK Holding. Bag Odin DK Holding står familien Gjørup, som er efterfølgere til stifteren af legetøjsklenodiet Top-Toy.

Ifølge Odin DK Holdings årsrapport for 2015/2016 har familien aktivt arbejdet på at få solgt ejendommene, efter at den svenske kapitalfond EQT overtog 75 procent af Top-Toy, selskabet bag Fætter BR og Toys'R'Us, i en handel på cirka 1,7 milliarder kroner.

Med adresser i Stockholm, Göteborg, Malmö og Västerås i Sverige samt København, Aarhus, Aalborg og Esbjerg i Danmark har ejendommene attraktive placeringer, og samlet har de en størrelse på godt 40.000 kvadratmeter.

I alle 14 ejendomme ligger legetøjsforretningerne Toys'R'Us, som altså indtil for et år siden var ejet af familien Gjørup. Da familien ville sælge legetøjsvirksomheden, blev ejendomsporteføljen udskilt fra den øvrige forretning for at gøre selskabet mere spiseligt for en ny ejer, som ikke nødvendigvis var interesseret i ejendomsinvestering.

Historien om Fætter BR tager sit afsæt i 1950, da Børge Rasmussen købte en aviskiosk i Roskilde. Børge Rasmussens sønner, Bjarne og Henrik Gjørup omdannede i 1963 kiosken til en legetøjsforretning under navnet BR efter farens initialer.

Peter Gjørup, der er tredje generation i legetøjsfamilien, røg ud af direktionen tidligere på året fire måneder efter, at EQT havde overtaget styringen i legetøjsklenodiet.

Foruden Peter Gjørup består familien af Thomas Henrik Gjørup, Bjarne Gjørup, Lars Gjørup og Anneli Gjørup. Familien ejer stadig 25 procent af Top-Toy.