BPs oliebøde nærmer sig 200 mia.

Olien fosser fortsat ud i Den Mexicanske Golf, og jo mere tyk, klistret masse der pumper sig ud i verdens største oliekatastrofe, jo større bliver regningen for BP. Nu nærmer bøden sig 200 milliarder kroner.

Britiske BP kæmper stadig med at rydde op efter den omfattende olieforurening i Den Mexicanske Golf. Fold sammen
Læs mere
Foto: MATTHEW BELSON / COAST GUARD/HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BPs regning efter olielækket i Den Mexicanske Golf kan komme til at koste det britiske olieselskab op mod 200 milliarder kroner, skriver nyhedsbureauet Bloomberg. Det er langt større end tidligere antaget.

Læs også:  Her jokkede BPs topchef i spinaten

Tidligere er det blevet nævnt, at BP kunne dele regningen med andre partnere, der er en del af den nu ødelagte olieudvinding i havet lige syd for USA, men ifølge det amerikanske finansfirma Sanford C. Bernstein & Co. risikerer BP at stå alene tilbage med regningen, efter boreplatformen Deepwater Horizon for 79 dage siden sank i havet, tog 11 borebisser med sig og skabte et læk, der dagligt pumper omkring 60.000 tønder olie ud i Den Mexicanske Golf. 

BP har penge nok 

Gigantregningen vil dog ikke tvinge BP i knæ, vurderer Sanford C. Bernstein & Co, der skriver, at BP har ”tilstrækkelig likviditet”, og at olieselskabet næppe vil lide afgørende tab på grund af regningen og oprydningsarbejdet efter oliekatastrofen. 

Topledelsen i BP gik da også ud i går og afviste alle spekulationer om, at BP skulle være interesseret i en aktieemission, der skulle dække de enorme udgifter, som altså nu nærmer sig 200 milliarder kroner. 

BPs aktier handles netop nu på et to-ugers højdepunkt efter at være styrtdykket tre måneder i træk. Det skyldes dels opgraderinger fra en række banker, dels afvisningen af en ny aktieemission. Samtidig bliver BP-aktien styrket af, at forsøget på at tiltrække nye investeringer fra Mellemøsten ser ud til at lykkes.

Læs også: BP afviser behov for aktieemission