BPs katastroferegning når over 400 mia. kr.

Olieselskabet BP skal betale yderligere 2,5 mia. dollar (16,7 mia. kr.) i bøde for olieudslippet i Den Mexikanske Golf i 2012. Dermed løber den samlede regning op på 62 mia. dollar (415 mia. kr.).

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver avisen The Guardian.

Den såkaldte Deepwater Horizon-sag, hvor 5 mio. tønder olie slap ud i Den Mexicanske Golf og kostede 11 mennesker livet, vil fremgå med en ekstra "non-operating charge" i BP's kommende regnskab for andet kvartal, der udkommer den 26. juli.

BP har meddelt, at det ekstra bødetillæg på 2,5 mia. dollar ikke vil have nogen væsentlig betydning for selskabets finansielle performance.

»I løbet af de seneste par måneder har der været betydelig fremgang i afviklingen af udeståender fra Deepwater Horizon-sagen. I dag er vi i stand til at vurdere de samlede materielle omkostninger fra hændelsen. Derudover har vi frem for alt fremlagt en klar plan for, hvordan vi vil håndtere disse omkostninger samt forsikret vores investorer om fremtiden«, siger Brian Gilvary, finansdirektør i BP, til The Guardian.

Miljøkatastrofen, der stadig truer dyreliv og økosystemer i Den Mexikanske Golf, har været diskuteret i retten i flere år, før de lokale myndigheder og BP sidste år indgik et forlig. Ifølge BP har selskabet taget "betydelige skridt" for at rette op på skaderne.