BP's indtjening skrumper men overrasker positivt

Det britiske olieselskab British Petroleum, BP, kom markant bedre ud af tredje kvartal end frygtet, viser dugfriske regnskabstal tirsdag morgen.

Foto: SERGEI ILNITSKY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det justerede driftsresultat, EBIT, landede i tredje kvartal på 3,3 mia. dollar, hvilket er et fald på omkring 40 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, hvor driftsresultatet landede på 5,6 mia. dollar.

Kvartalets justerede nettoresultat overraskede til gengæld positivt, idet det endte på 1,82 mia. dollar. Til sammenligning var konsensus hos analytikere, som Bloomberg har spurgt, et bundlinjeresultat på 1,26 mia. dollar.

Selskabet søsatte sidste år et større spareprogram, og ifølge selskabets topchef, Bob Dudley, er det resultaterne fra spareinitiativerne, der nu har sat sit positive præg på regnskabet.

- Sidste år handlede vi beslutsomt for at klargøre BP til en længere periode med lave oliepriser, og resultaterne kan nu ses tydeligt. Vi er nu i fuld gang med at genskabe balance i vores finansielle rammer i dette lavprismiljø, siger han i forbindelse med regnskabet.

Han anerkender dog også, at toplinjen er presset af både de lave oliepriser og bøder i forbindelse med Deepwater Horizon-skandalen i 2010, hvor 11 ansatte omkom, og flere mio. liter olie slap ud i Den Mexicanske Golf.

BP meddeler endvidere, at der betales kvartalsvist udbytte på 10 cent per aktie.

BP-aktien faldt 1,9 pct. til 35,05 dollar på børsen i New York mandag.