BP-topchef afviser at gå efter megafusion

Topchefen for BP er ikke sikker, at det altid holder, at "big is beautiful".

Topchefen for BP er ikke sikker, at det altid holder, at "big is beautiful". Fold sammen
Læs mere
Foto: Andy Buchanan

Olie- og gasselskabet BP's topchef Bob Dudley har sendt et klart signal til markedet og selskabets investorer om, at han ingen planer har for en megafusion, som den Shell gennemførte med BG Group tidligere på måneden.

Det skriver Financial Times.

- Jeg er ikke sikker, at det altid holder, at "big is beautiful". Vi har en god portefølje, jeg kan godt lide vores portefølje. Vi får se. Jeg kan ikke se de kræfter, der arbejder for masser af konsolidering, medmindre prisen på olie forbliver lav i et stykke tid, udtalte Bob Dudley tirsdag, ifølge Financial Times.

Topchefens udtalelse kommer som respons på stigende spekulation om, at BP i kølvandet på Shells opkøb af gasselskabet BG Group til 55 mia. dollar, enten vil være et mål for opkøb fra en større konkurrent som Exxonmobil eller selv går i konsolideringstanker.

Et fald i olieprisen på 50 pct. siden sommeren 2014 har ramt branchens omsætning og profitabilitet, hvilket har fået flere analytikere til at drage paralleller til 1980'erne og 90'erne, hvor en bølge af konsolideringer skabte det nuværende landskab inden for olieindustrien.

/ritzau/FINANS