BP ser ualmindeligt lyst på fremtiden for olie

BP's nyeste prognose for oliemarkedet står i skarp kontrast til den pessimisme, der har fået tag i oliemarkeder verden over.

Administrerende direktør Bob Dudley mener, at oliepriserne ville normaliseres i anden halvdel af 2016, hvor alle olielagre og svømmepøle igen vil være fulde af olie. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN STANSALL

Ifølge BP vil de amerikanske olieproducenter komme sig over olieprisens kollaps, og de kan se frem til holdbar vækst i energiefterspørgslen. BP venter eksempelvis, at væksten i amerikansk skiferolie vil føre til en fordobling i produktionen til 8 mio. tønder om dagen fra 2030, svarende til godt 40 pct. af USA's olieproduktion.

Det skriver Financial Times.

Administrerende direktør Bob Dudley mener, at oliepriserne ville normaliseres i anden halvdel af 2016, hvor alle olielagre og svømmepøle igen vil være fulde af olie.

Den britiske avis The Telegraph citerer desuden Bob Dudley for i samme ombæring at sige, at kun regeringer kan bekæmpe klimaændringer.

»Regeringerne skal være arkitekterne for klimaændringer og fremlægge en plan. Overgangen til mindre CO2 må følge en plan, som kun politikerne kan lave,« sagde Bob Dudley.

Han advarede desuden mod at blive for afhængig af bæredygtig energi, men bakkede op om en global pris på CO2-udledning og en begrænsning af brugen af kul.