BP overvejer frasalg af oliefelter i Nordsøen

BP har ifølge interne kilder henvendt sig til potentielle købere af sine olie- og gasfelter i Nordsøen, som på nuværende tidspunkt producerer, hvad der svarer til 150.000 tønder om dagen.

Foto: Luke MacGregor. BP overvejer frasalg af oliefelter i Nordsøen. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

BP fastslår fortsat, at selskabet vil forpligte sig til Nordsøen og øge produktionen, men overvejer angiveligt et frasalg til en kapitalfond. Kapitalfonde har været aktive i Nordsøen de seneste år, hvor de køber oliefelter med henblik på at sænke omkostningerne og gøre dem profitable.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge de interne kilder er samtaler med potentielle købere fortsat på meget tidlige stadier, og det er endnu uklart, om BP agter at sælge felterne eller beholde dem.

BP har været en ledende spiller i Nordsøen siden 1960'erne, men siden højdepunktet i 1990'erne er omkostningerne ved at bore den resterende olie steget kraftigt. BP's hollandske rival Shell solgte tidligere på året oliefelter i Nordsøen for 3,8 mia. dollar (24,2 mia. kr.).

»De kan ikke få det samme afkast i Nordsøen som i de mere attraktive lavprismuligheder på globalt plan«, siger Fiona Legate, analytiker hos energikonsulenthuset Wood Mackenzie, til Wall Street Journal.

BP er desuden under pres for at skrabe 5,5 mia. dollar (35,1 mia. kr.) sammen til omkostninger relateret til Deepwater Horizon-ulykken, hvor flere millioner tønder olie i 2010 blev spildt i Den Mexicanske Golf, og 11 mennesker blev dræbt.