BP-aktier stiger efter opkøbsrygter

Rygter om mulige opkøbsinteresse og udsigt til, at det langt om længe vil lykkes BP at standse den løbske olieboring i Den Mexikanske Golf, får BPs aktier til at stige markant.

British Petrolium fik lidt tiltrængt medvind på børsen i dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN STANSALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvem skulle dog have lyst til at købe et olieselskab, der har en løbsk olieboring i hånden og udsigt til en oprydningsregning på måske 60 mio. kr.

Det oplagte svar ville være, at ingen ved deres fulde fem kunne få tanken. Men ikke desto mindre har rygterne om de første mulige BP-købere nu meldt deres ankomst, med den amerikanske oliekæmpe Exxon Mobil, som en potentil køber.

Læs også:
Her jokkede BPs topchef i spinaten

Den opsigtsvækkende nyhed står at læse i en analyse fra investeringsbanken JP Morgan og det har øjeblikkeligt fået BPs hårdt ramte aktier til at stige med otte pct. i løbet af onsdagen.

Bag den stigende aktiekurs gemmer sig også et håb om, at det snart lykkes BP at få gennemført en separat boring ind til den løbske oliekilde, hvormed man igen vil kunne styre kilden. Forventningen er, at så snart den ny boring er på plads og olieforureningen standset, vil det udløse et veritabelt kurskapløb for BP-aktien.

BPs aktier har mistet omkring 100 mia. dollar, svarende til små 600 mia. danske kroner i værdi, siden olieriggen Deepwater Horizon eksploderede den 22. april, og betød begyndelsen på den enorme olieforurening i Den Mexikanske Golf