BP afviser behov for aktieemission

Den nødlidende olie-gigant BP afviser alle spekulationer om en aktieemission. Selskabet har styrke nok til at dække alle udgifter i forbindelse med udslippet i Golfen, lyder det fra ledelsen.

BP vurderer, at selskabet kan klare sig uden en aktieemission. Her ses oliegigantens topchef Tony Hayward. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver ingen aktieemission fra BP for at indhente kapital, der skulle dække selskabets enorme udgifter som følge af oliekatastrofen i den Mexicanske Golf. Det oplyser selskabet nu efter flere dages spekulation om, at BP var på vej med et aktiesalg.

Selskabet bekræfter, at det er i dialog med større investorer i Mellemøsten, der skal overtales til via opkøb af eksisterende aktier at holde hånden under BP's kursværdi. Men at der skulle blive tale om en aktieemission målrettet institutionelle investorer i Mellemøsten, bliver afvist af BP.

"Der er ingen aktuelle planer om at søge ny kapital. Vi er altid glade for at byde nye aktionærer velkomne, men der er ingen planer om at udstede nye aktier," lyder det fra en BP-talsmand til Reuters.

Læs også: Her jokkede BPs topchef i spinaten

Det er nu 78 dage siden, at en eksplosion dræbte 11 borebisser og efterfølgende førte til olieudslippet, der på trods af en vis succes med at begrænse mængden af olie, der strømmer ud i havet, stadig udgør op mod 60.000 tønder om dagen.

Allligevel handels BP's aktier netop nu på et to-ugers højdepunkt, dels støttet af opgraderinger fra en række banker og dels støttet af afvisningen af en ny aktieemission. Samtidig bliver BP-aktien styrket af, at forsøget på at tiltrække nye investeringer fra Mellemøsten ser ud til at lykkes.

"BP er interessant nu, hvor prisen på aktien er faldet til det halve. Jeg har stadig tiltro til BP, og jeg vil anbefale til LIA (de libanesiske investeringsorganer, red), at man køber op i aktien," siger Shokri Ghanem, formand for Libyens Nationale Olieselskab.

Læs også: Dansk BP-direktør: Kunderne taler kun om oliekatastrofen

Andre kilder fortæller til Reuters, at BP har ført samtaler med stats- og kapitalfonde i Abu Dhabi, Kuwait, Qatar og Singapore. Statsfonde ejer allerede en pæn del af aktierne i BP - Norge og Kuwait ejer 1,8 procent af aktierne hver mens Kina ejer 1,1 procent og Singapore 0,7 procent.  

To ud af 37 aktieanalytiker i et Thomson Reuters panel anbefaler "salg" eller "undervægt" af BP-aktien. To tredjedele af analytikerne har aktien som "køb" eller "stærkt køb"