Boxer vinder i TV 2-spillet

Den nye spiller på markedet for TV-distribution, Boxer, ligner en af de store vindere i redningsplanen for TV 2.

Læs mere
Fold sammen
Det svenskejede selskab, der fra november tilbyder digitale TV-pakker til alle danskere, får nemlig til opgave at administrere den ordning, der skal gøre det muligt for folk at se TV 2 gratis også efter 2012. Det bekræfter man i Kulturministeriet.

”Som udgangspunkt skal Boxer administrere ordningen. Meningen er, at det skal være praktisk og nemt for danskerne, ” siger afdelingschef i Kulturministeriet, Jesper Hermansen, men understreger, at man endnu ikke er færdig med at gennemtænke og tilrettelægge den konkrete ordning.

Et bredt flertal i Folketinget besluttede fredag, at det skal koste penge at se TV 2s hovedkanal fra 2012. Eneste undtagelse er danskere, der ikke ellers abonnerer på betalingskanaler. De skal have et ”TV 2 alene-kort”.

Hvis man modtager TV via antenne skal det sættes ind i en digital modtagerboks, har man kabel-tv skal antenneforeningen have fat i et ”TV 2 alene-kort”, oplyser Jesper Hermansen.

”Ideen er, at alle danskere skal have mulighed for at se TV 2 gratis. Har man i dag satellit-TV har man de samme muligheder som alle andre for at tage TV 2 gratis ned via en stueantenne,” siger Jesper Hermansen.

Det er kun muligt at få et ”TV 2 alene-kort” hvis man ikke har andre betalingskanaler.

Glæde hos Boxer
Hos Boxer lægger man da heller ikke skjul på sin begejstring for det politiske forlig.

”Med mindre at kabel- og satellit-operatørerne har tænkt sig at bryde TV 2 ud af deres betalingspakker, så bliver Boxer det eneste sted, hvor du kan se TV 2 gratis. I realitetens verden kan du ikke være kabel- og satellitkunde uden at betale,” siger adm. direktør for Boxer, Steen Ulf Jensen.

Hos landets største distributør af kabel-TV, Yousee, var adm. direktør Niels Breining, uvidende om den konkrete model, da Business.dk konfronterede ham med politikernes aftale kort efter afgørelsen.

”Min spontane reaktion er, at jeg håber, at det bliver TV 2, der skal udlevere de kort. Hvis man skal ringe til Boxer for at se TV 2 gratis for de jo en stor mulighed for at sælge deres produkter til danskerne,” sagde han.

Boxer går fra november i luften som landsdækkende distributør af digitale TV-pakker.